• Aranyér

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor nő/Dokto úr! Azért kérném az Ön segítségét, mert fiatal korom ellenére arnyérr problémára gyanakszom. Életemben másodszor jelentkezik az erre utaló fájdalom. Először 2010. augusztusában, másodszor pedig idén áprilisban. Mindkét esetben egy nehéz súlyokkal történő edzés után. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy nem kellene erre utaló jeleknek jelentkeznie, mert edzés közben nem feszítek és különösebben meg sem eröltetem magam. Valamint székelés közben sem szoktam erölködni. Próbáltam megvisgálni a fájdalom helyét, de be van szűkülve a végbélnyílásom és nem igazán tudom megállapítani, hogy van e kitüremkedés. Tavaly a MASTU nevű aranyér kenőcsöt probáltam ki, és elmúlt két hét alatt. Véleménye szerint van okom aranyérre gyanakodni, illetve ha igen, mivel előzhtném meg, a rendszeres edzés megőrzése melett, illetve mivel kezeljem? Válaszát előre is köszsönöm! Varga Tamás

        Dr. Boros Miklós válasza a aranyér témában

        Tisztelt Kérdező! A panasz oka lehet aranyér, de egyéb a végbelet érintő eltérés. Minden széklet után vegyen ülőfürdőt vagy zuhanyozzon le és kerülje a helyi irritációt. Helyileg alkalmazzon aranyér elleni kenőcsöt és fogyasszon probiotikumot. Figyeljen oda, hogy naponta legyen normál állagú széklet. A panaszos időszakban kerülje a fizikai megerőltetést. Amennyiben a panasz nem javul a fizikális vizsgálat nem hagyható ki, emitt keresse fel háziorvosát.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. április 21., 21:27; Megválaszolva: 2011. április 27., 08:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: