• FeCa teszt

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt DoktorÚr/Nő! Belgyógyászati szűrővizsgálaton vettem részt amelynek során a széklet tesztemből 3 mintából 2 negatív 1 pozitív lett. Vérvétel is történt amelynek minden eredménye teljesen normális lett. A székletem színe és állaga is mind a 3 alkalommal ugyanolyan volt. Hogy lehet hogy az egyik minta mégis pozitívitást mutat? Aranyeres panaszaim vannak de soha nem volt ebből vérzésem, lehet hogy ez okozta volna a pozitív mintát? Orvosom colonoscópiát szeretne végezni hogy tisztázza a helyzetet. Ön szerint ez indokolt? Nagyon félek a vizsgálattól a hallottak alapján.Nincs erre valami emberibb módszer? Teljesen jól érzem magam hasi panaszaim görcseim hasmenésem nincsennek és nem is voltak az elmúlt jó pár hónapban. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a okkult vérzés témában

        Kedves Kérdező! A székletben lévő rejtett vérzéskimutatására szolgál a teszt, ez szabad szemmel nem látható, ezért is szükséges a teszt. A vér a tápcsatorna bármely szakaszáról kerülhetett a székletbe, akár a gyomor-bélrendszer felső részéből, akár az aranyérből, ezt nem lehet további kivizsgálás nélkül megmondani.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. április 21., 15:53; Megválaszolva: 2011. április 23., 13:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: