• lisztérzékenység és szájszag?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot! Az én problémám a következő:már nagyon régóta szenvedek vissza-visszatérően,kisebb-nagyobb intenzitással gyomorproblémákkal,puffadással,az étel visszaböfögésével,túl sok gázzal,székrekedéssel ,rossz közérzettel,fáradékonysággal stb.Ezt megelégelve felkerestem a GP-met (Angliában élek) aki megvizsgált,megtapogatta a puffadt hasamat és vért is vett.Ennek megjött az eredménye tegnap és az alacsony vastartalom miatt lisztérzékenységre gyanakszik.Utánanéztem ennek a betegségnek az interneten és gyakorlatilag az összes tünetet észlelem magamon,viszont a környezetem erős szájszagra is panaszkodik amit nem találtam itt felsorolva.Ettől még lehetséges hogy ez okozza ezt is (feltételezem azt hogy ezek összefüggnek egymással)?Másik kérdésem:a doktornő vérvételre utalt újra 1 hét múlva és kaptam tőle időpontot is 2 hét múlva,mivel akkorra megjönnek az eredmények,azt is mondta hogy egyek ugyanúgy mint eddig.De én már túl rosszul vagyok túl régóta (ma is görcsökre ébredtem) és nem akarom magam még 2 hétig tovább mérgezni ha nem muszáj (valószínűnek tűnik a lisztérzékenység mivel ultrahangon is voltam és az mindent rendben talált és a vérvizsgálatra is azt mondta hogy minden rendben van,leszámítva a vasat).Mit tegyek? Köszönettel:egy beteg

        Dr. Plósz János válasza a lisztérzékenység témában

        Már 2 hetes gluténmentes diéta is megnehezítheti illetve kétségessé teheti a vérvétel eredményét, ezért én mindenképp kitartást javasolnék, a lisztérzékenység igazolását célzó vérvétel után már elkezdhető a diéta.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2011. április 20., 08:46; Megválaszolva: 2011. április 21., 12:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: