• Lehet, hogy fertőzés?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornő/doktor úr! Júniusban lesz egy éve, hogy görögországi nyaralásból nagy hasi fájdalmakkal tértem haza, és már aznap megállapították, hogy hasnyálmirigygyulladásom van. Egy hét kezelés után kiengedtek a korházból, noha a véremben az eozinofilek szintje a normális szintet túlhaladta. Azóta többször megismétlődtek a fájdalmak, többször visszamentem a sűrgősségre, de az amiláz szintem a normális határt súrolta, így hazaengedtek. A fájdalmak többször visszatértek, ezért elkezdtem az orvosokat járni, de alaposabb kivizsgálást nem tartottak fontosnak. Márciusban átestem egy kisebb méretű gyulladáson, de miután megállapították egyszerűen hazaküldtek. Azóta továbbra sem vagyok jól, alig tudok enni valamit. Kérdésem az: lehetséges, hogy fertőzés eredménye a hasnyálmirigygyulladás, és ha igen, akkor hogyan lehet a kórokozót kimutatni? Megjegyzem, hogy nem vagyok alkoholista, az epémmel minden rendben. Tavaly június óta egy korty alkoholt sem ittam, és tavaly júniusig makkegészséges voltam. Válaszukat előre is köszönöm.

        Dr. Szigeti Nóra válasza a hasnyálmirigy témában

        Kedves Kérdező! A hasnyálmirigy gyulladásnak a két leggyakoribb oka az alkohol és az epekő, de emellett számos egyéb ok is szerepelhet kiváltó tényezőként, közülük egyik a vírusfertőzés. Ismétlődő hasnyálmirigy gyulladás a kiváltó ok felderítésére mindenképp részletes kivizsgálást igényel, javaslom, hogy keressen fel egy gasztroenterológust.


        Dr. Szigeti Nóra
        gasztroenterológus, hipertonológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szigeti Nóra

        Kérdés: 2011. április 19., 16:50; Megválaszolva: 2011. április 20., 09:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: