• Végbélberepedés kezelése. Vajon ártnak vagy használnak az általam használt készítmények?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor nő/úr, 4 hónapja szúró, viszkető, fájó érzést érzek a végbélnyílás belsejében, amihez vérzés sosem társult. Ha sokat ülök erősödnek a panaszok, sokszor olyan, mintha zabszem lenne bent, illetve székeléskor érzek valami karistolást. 4 éve volt egy végbél sipoly műtétem, ami azóta tünetmentes, de az nem járt fájdalommal régen sem. Elmentem szakorvoshoz, aki megállapította, hogy aranyér nincs, berepedés lehet. Felírt egy kúpot (Posterisan forte), illetve ha nem múlik tükrözést javasolt. A kúp segített, amíg használtam, addíg nem volt fájdalom. Utána ismét érezni kezdtem, de nem olyan erősen. Próbáltam körömvirággal kenegetni belül, ez szinten tartott, időnként fájt, időnként nem. Találtam egy kenőcsöt az interneten Biyovis aktiv balzsam a neve, csak jót írnak róla... Tegnap elkezdtem használni a fájdalom drasztikusan megnőlt, alig tudtam aludni, (írták, hogy a fájdalom felerősödik az első napokban). Több kérdésem is lenne. Van esetleg jó vagy rossz tapasztalata a körömvirág, aktiv balzsam kenőcsökkel kapcsolatban? Javasolja használatukat? A fájdalmat azon a tájon érzem, ahol a sipoly volt, csak jóval magasabban. Lehet ez berepedés vagy inkább a sipoly kiújul? Milyen kezelést javasolna berepedésre műtét nélkül? Ha műteni kell, utána mennyi időt kel otthon tölteni?

        Dr. Boros Miklós válasza a végbélrepedés témában

        Tisztelt Kérdező! A javaslatom, hogy keresse fel a korábban műtétet végző sebészt és legyen egy alapos vizsgálat. Addig is figyeljen oda a laza széklet biztosítására. Kerülje a fűszeres ételeket és alkalmazzon probiotikus kúrát. Minden széklet után vegyen ülőfürdőt vagy zuhanyozzon le. A balzsamot saját felelősségre alkalmazhatja. A korábban használt kúpot, ami a panaszokat csökkentette inkább javasolt.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. április 19., 11:15; Megválaszolva: 2011. április 20., 12:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: