• Végbél és here viszketés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Kb 1,5 hónapja voltam urulógiai vizsgálaton. Itt nem találtak semmi bajt, de krónikus prosztatagyuladást feltételezve panaszaim alapján(lágyéktáji fájdalom) antibiotikumot írtak fel. A vizsgálat után kicsit kellemetlen végbélfájdalom pár nap alatt elmúlt. Az antibiotikum beszedése végén kb másfél héttel a vizsgálat után kellemetlen égő viszkető érzés kezdett jelentkezni a végbelem környékén, főleg székelés után. Csomót ,nem éreztem,illetve nejem nem látott. Viszont este mindig valamilyen kellemetlen szagú váladékot láttam az alsómon. Elkezdtem kezelni Mastu nevezetű krémmel,ami elmulasztotta a váladékozást és a székelés utáni erős viszketést,viszont néha néha visszatérő viszketést még érzek. Tegnap este megint elkezdett viszketni,(délután székeltem)és fürdés közben észrevettem,hogy nem is annyira a végbelem viszket,hanem a végbelem és a herém közötti rész. Ha elkezdem vakarni ezt a részt,akkor kellemesen enyhül a viszketés,Mi lehet ez?Mivel kezeljem? Milyen orvoshoz menjek,bár szerintem ő sem látna semmit. Köszönöm elöre is.

        WEBBeteg szakértő válasza a végbél-viszketés témában

        Tisztelt Kérdező! Minden széklet után vegyen ülőfürdőt vagy zuhanyozzon le. Kerülje a helyi irritációt. Alkalmazzon probiotikus kúrát és ne fogyasszon fűszeres ételeket. Alkohol- és dohányzási tilalom. Amennyiben nem javul legyen egy fizikális vizsgálat háziorvosánál.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. április 19., 08:57; Megválaszolva: 2011. április 20., 12:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: