• Segítség!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Plósz János Doktorúr! Azért fordulok önhöz,mert eddig is türelemmel és őszinte válaszokkal segitet.Most is szeretném, ha tájékoztatna és őszintén válaszolna mg ha nekem nagyon fáj is, de így jobban fel tudom tenni akérdéseim.HCV és alkohol talaján kialakult májzsugorom van. Kezelést nem kaphatok, mert azt mondták előre haladott.Tudok e valami más módot tenni a javulásom érdekében, milyen készitmények után nézhetek. A múltkori válaszában a kezelésnél irta, hogy a gyógyulás a cél az elkövetkezendő évtizedekben.Mivel rákrdeztem, hogy mire számithatok.De igy hogy kezelést nem kapok, tehetek e vlamit a virus ellen, illetve legalbb, hogy stabilizálódjon valamilyen szinten az állapotom.Lehet-e még évekről beszélni, talán mennyiről, és miből tudhatom meg, hogy rosszabb lett e az állapotom.Nagyon kérem adjon valami táppontot nagyon szeretnék élni ameddig lehet.És tényleg lehet-e évekről vagy évtizedekről igy is beszélni. Nagyon várom a válaszát nagyon reménykedem pozitivan állok hozzá.Ha rossz akkor is irja meg, hogy fel tudjak készülni.Ne haragudjon, hogy mgint összevissza irok, de félek. Közönettel

        Dr. Plósz János válasza a hepatitis C témában

        Előrehaladott és előrehaladott között is nagy különbség lehet. Ha a vírusfertőzés nem aktív, az állapot sokáig stabil maradhat, ha egyéb toxikus dolog nem éri a májat. Ha viszont aktív a gyulladás, az a májsejtek folyamatos pusztulásával jár. Az antiviralis terápia mellet, ha nagyon súlyos az állapot, szóba jöhet a májtranszplantáció lehetősége (ehhez legalább 6 hónap bizonyított absztinencia és részleles kivizsgálás szükséges hepatológiai centrumban).


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2011. április 18., 20:51; Megválaszolva: 2011. április 19., 12:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: