• Rossz emésztés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr! 4 éve van hasmenésem naponta 3-6 alkalommal narancssárga híg és csíp, széklettenyésztéskor normál flóra nem tenyészett ki,most voltam vékonybélbiopszián is és azt mondta a gasztroenterológusom hogy bár le vannak pusztulva a bélbolyhaim,nem vagyok lisztérzékeny,majd laktóz intolerancia vizsgálatra küldött.Én már 1 hete elkezdtem a tejmentes diétát.Azóta nem piros a szemem,nem pöttyös az arcom,nem fáj a térdem(ezek a tünetek 4 évig álltak fönn nálam).De sajnos a hasmenésem nem múlt el,csak enyhült..Probiotikumot szedek,de igazából nem sokat segít.Gyakran van olyan érzetem hogy nem fejeztem be teljesen a székelést,hogy maradt még ott bennt.Fogamzásgátlót nem szedek mert az fölerősítette a tüneteimet nagyon..Mindig sápadt vagyok és karikás a szemem,48kg vagyok,régen 54 voltam.Mit tehetnék hogy normális legyen a székletem és ritkább?Félek hogy nem fogja megtalálni az okát az orvosom.Mennyi idő kell regenerálódjanak a beleim?Mit kell tennem?Tudna valami hasfogót ajánlani,vagy bármit ami segítene?Kérem segítsen.Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Szigeti Nóra válasza a emésztési panasz témában

        Kedves Kérdező! Ha már 4 éve küszködik ezzel a panasszal, azt javasolom, legyen még egy kicsit türelemmel, amíg a laktóz intolerancia vizsgálat eredménye meglesz. Ha már most enyhülnek a panaszai, az jó jel, a bélbolyhok regenerálódásához azonban nem elég egy hét. Ha nagyon zavaró a hasmenés, loperamid szedését javasolom az átmeneti időszakra.


        Dr. Szigeti Nóra
        gasztroenterológus, hipertonológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szigeti Nóra

        Kérdés: 2011. április 17., 19:09; Megválaszolva: 2011. április 19., 07:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: