• Baktérium

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        2010 novemberben gyomorfájás , hasgörcs, hígabb széklet(de nem hasmenés) mely nyálkás végett vérvizsgálatot csináltatott a háziorvosom amely Helícobacter pylori-ra pozitiv lett . Szedtem 3 féle gyógyszert , gyomorfájás csökkent , (szinte mindegy mit eszem ) étkezés után a hasam nagyon begörcsöl irány a wc ,hígabb sárgás széklet ami még mindig nyálkás ,puffadás ,étvágytalanság(általában napi 1 étkezés) , rossz alvás jellemző .zsíros , fűszeres ételeket mellőzöm de még a keksz után is előfordul a hasi görcs stb. A tünetek alapján mi lehet a probléma ? Kihez forduljak ? Már enni sem merek mielőtt elmegyek itthonról nehogy munka közben legyen problémám , az alvás meg napi 4-5 óra jobb napokon .Mit tehetek ,hogy enyhüljenek a tünetek ? Válaszát előre is köszönöm

        Dr. Csuth Ágnes válasza a emésztési panasz témában

        Kedves Kérdező! Érdemes lenne egy urea kilégzési tesztet csinálni, hogy sikeres volt-e a Helicobacter eradikáció. Kímélő étrend,probiotikum-kúra tartósan javasolt. Csökkentse a stresszt, átmenetileg tejterméket ne fogyasszon!Ha nem javul, teljes gasztroenterológiai kivizsgálás szükséges.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. április 17., 18:11; Megválaszolva: 2011. április 18., 15:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: