• Mitől lehet nyákos a széklet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Problémám, hogy nyák van a székletemben. Gyerekkorom óta bogyózó vagyok és keményebb a székletem. Tavaly augusztusban volt egy epeműtétem, kb. december óta nyákot látok a székletemben. Változtattam az életmódomon több folyadékkal, tornával és egészségesebb étkezéssel, a nyák már nem volt annyira feltűnő. Az étkezésbe belecsúszik néha a rossz szokások miatt zsírosabb étel, ilyenkor a székletem ismét kemény és jól látható rajta, közte a takonyszerű, nyálkás valami (gondolom ez a nyák) aminek inkább sárgás színe van, nem sötét. Mitől lehet? Elképzelhető, hogy ez polip?

        WEBBeteg szakértő válasza a nyákos széklet témában

        A nyák jelenléte a székletben nem kórjelző, ez síkosítja a bélfalat, étkezéstől függően változik az állaga a székletnek, tehát ha nincs hasi panasz, székelési probléma, vér, fekete széklet, nem kell aggódni, de egy probiotikum kúrát érdemes tartania.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. április 17., 15:09; Megválaszolva: 2011. április 18., 14:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: