• Candida mellett mellőzzem a hidroterápiát?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Bőrkiütések, haspuffadás és őrült édességkívánás után kerültem egy candida-val foglalkoó belgyógyász doktornőhöz, aki amerikai gyógyhatású készítményekkel (Calivita), ezen felül Niizorrallal kezel kb. 1 hónapja. A candida-t Vega teszt mutatta ki. Első kérdésem az lenne, mennyire megbízható ez a teszt? Egyébként mióta Candida diétázom, a bőrkiütések teljesen eltűntek, csak sokat puffadok még mindig. Emelett colon-hidroterápián voltam már 3x, 2 hetente. A másik kérdésem az lenne, nem csinál-e rosszabbat ez a terápia? Milyen mellékhatásai vannak?, egy ismerős nővér szerint teljesen tönkreteszi a bélbolyhokat. Acidophilus-t is szedek, jótékony baktérium gyanánt már az elejétől, illetve vércsoportomnak megfelelő vitaminokat is a Nizoral és a béltisztító mellett. Ön szerint megfelelő kezelést kapok így, vagy a hidroterápiát jobb lenne mellőzni? Köszönöm válaszát

        Dr. Plósz János válasza a candida témában

        Az Ön által leírt diagnosztikai és terápiás modalitások jelenleg nem képezik a klasszikus nyugati orvoslás részét, így véleményt sem tudok róluk írni. A Candida a normál bélflóra része, problémát csak akkor okoz, ha a normál bélflóra sérülése miatt teret nyer és túlnövekedhet. Ekkor sem az a cél, hogy a Candidát kiirtsuk, hanem az, hogy a normál bélflórát regeneráljük, ezáltal a candida túlzott terjeszkedését megállítsuk. Ezt pre- és probiotikumok alkalmazásával (Progastro825, Protexin), illetve diétával, rendszeres testmozgással érhetjük el. A colon-hidroterápia hasonló hatású, mint egy otthon végzett hashajtás (méregtelenít, érdemes néhány havonta elvégezni).


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2011. április 17., 14:36; Megválaszolva: 2011. április 18., 16:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: