• Székrekedés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Mar egy jo ideje hogy gondom van a szekletemmel,eltelik 2-3-4 nap is mikor a wcre kell menjek es sokszor meg akkor is nagyon nehezen jon az inger.mar 4 eve hogy felbe hagytam a dohanyzassal es azota van kialakuloba ez a dolog adig mindig rendesem jartam a wct,a regeli cigi utam mindig hamar tul voltam a dolgon,most pedig kesz orulet ,fajni nem faj semim,csk maga az a tudat hogy ken de megsem jon csak nagy bajjal.A kavezasrol is lemondtam eveget hogy hatha az segit,de semMondhatom az evest nem viszem tulzasba,csak anyit eszm hogy erezem hogy ettem ,jolakni igazabol csak ritkan szoktam.Egy masfel evel ezelott ideg problemaim adodtak igy pszihiaterhez jarok most is ,azt is okolom hogy lelasitotta a szevezeteme,de lelkileg mondhatni jobacsan vagyo de evegett meg is hiztam jol,lefogyni sem tudok.Epp ezert figyelek oda az evesemre,minden nap eszek levest ,iszok 2-3 csesze teat, eszek aktiviat is ,es gyumolcsot is fole este vacsorara.A mozgas is van a munkaba meg othon.Arra szeretnek valaszt kapni hogy mit tegyek ,hogy ez a dolog helyre aljon ,mit egyek ,milyen gyogyteat igyak? Vagy maris forduljak orvoshoz? de nm faj semim!Elore is koszonom valaszuk Es tisztelettel vagyok hogy meghalgattak!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a székrekedés témában

        Kedves Hölgyem! Egyes gyógyszerek okozhatnak székrekedést, ezért át kell tekinteni a szedett gyógyszereket. Az étrend legyen bő rostokban és folyadékban, kerülje a stresszt. Csináljon probiotikum-kúrát. Javaslom e célból a Lactivot. A pajzsmirigy funkciót is ellenőrizni kellene, az pszichés problémát, túlsúlyt, székrekedést okozhat.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. április 15., 13:52; Megválaszolva: 2011. április 17., 13:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: