• Végbél váladék

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornő/úr! Az utóbbi egy hétben az tapasztaltam, hogy a végbelem környéke nedves. A váladék színtelen, mintha a keleténél jobban izzadna a fenekem, de érzem időnként hogy valami kifolyik belőlem. Alkalmanként viszketést is érzek székelés után. A cukorszintem magasabb az átlagosnál és a koleszterinem is, de gondolom nem ezek okozzák. Régebben Atoris gyógyszert szedtem, míg nem rég hagytam abba a Rosuvastatin nevű gyógyszert. Gondolom ezek ilyen jellegű tünetet nem okoznak. Lehet hogy komolyabb bajom van?

        Dr. Boros Miklós válasza a végbél, váladék témában

        Tisztelt Kérdező! Mindenképpen ellenőríztesse vércukorszintjét. Minden széklet után vegyen ülőfürdőt vagy zuhanyozzon le. Kerülje az irritáló anyagokat tisztálkodás közben. Javasolt a diéta (fűszeres ételek kerülése). Alkohol- és dohányzási tilalom, testsúly optimalizálása.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. április 14., 16:56; Megválaszolva: 2011. április 16., 22:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: