• Székrekedés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm, kb. egy éve állapítottak meg nálam rekeszsérvet és refluxot, azóta szedem a Controloc tablettát. Tapasztalataim szerint azóta vannak jelen nálam a székrekedés tünetei, amióta beteg lettem. Mitől lehet ez? Attól, hogy megválogatom, hogy mit ezek mit nem? Igazából csak paradicsomot, édességet, szénsavasat és fűszereset nem eszem. Hashajtót nem akarok szedni, így mályvateát iszom, attól tudok, de van, hogy akkor is csak erőlködéssel. Már aranyér tüneteim is vannak, gondolom a sok erőlködéstől. Soha nem volt ilyen problémám, napi 2X 3X el tudtam menni, de az utóbbi időben sajnos csak küszködök. Ilyenkot mindig megijedek, hogy nehogy vmi nagy baj legyen, egy teljes vérkép kimutatná, ha ne adj isten vmilyen daganat? Mindig a legrosszabbra gondolok, hasfájás nincs, csak a teltségérzet, a puffadás, és van, hogy időközönként elkap egy hasmenős vírus, ami kb egy napig tart, de ilyen csak kétszer volt. Szeretnék tanácsot kérni, mit csináljak? Nem szeretnék végbéltükrözésre menni, gyomortükrözésen már átestem az pont elég volt. Ön mit tanácsol? Köszönettel: SzT

        Dr. Boros Miklós válasza a székrekedés témában

        Tisztelt Kérdező! Ez funkcionális probléma lesz. Figyeljen oda az elégséges folyadékfogyasztásra (kb. 2 liter szénsavmentes ásványvíz, tea). Egyen több növényi rostot és alkalmazzon probiotikus kúrát. Minden nap mozogjon legalább fél órát (séta). Alkohol- és dohányzási tilalom. Minden széklet után vegyen ülőfürdőt vagy zuhanyozzon le. Alkalmazzon aranyér elleni kenőcsöt. Amennyiben nem javul a helyzete az indokolt életmódváltás után keressen fel gasztro-eneterológiai szakrendelést.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. április 14., 13:33; Megválaszolva: 2011. április 16., 22:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: