• Vakbél, vastagbéldaganat

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr/nő! Sajnos a hasi problémám továbbra is fennáll. Javaslatára elmentem a nőgyógyászhoz, ahol a rákszűrés mellett megtörtént a kismedencei ultrahang. Kóros eltérés nem volt látható. Elmentem a háziorvoshoz, aki teljes vérképet csináltatott, és vizeletmintát kért. Az orvos annyit mondott, hogy pszichésen bebeszélem magamnak a hasi fájdalmat. A véreredmény szinte teljesen tökéletes volt a fehérvérsejt volt kicsit megemelkedve. Viszont a hasi fájdalom lassan 3 hónapja fennáll. Már nem is a hasam alja fáj, hanem a vakbélnél, ha megnyomom erősen, akkor éleset nyilal bele. Utána néztem itt a neten, a vastagbél daganatnak, de már minden nap szinte temetem magamat, hogy mitől lehet ez, mert aggasztó ez a fájdalom. Lehet hogy a sok nyomkodás eredménye? Természetesen annak is utána jártam, hogy hasmenéssel jár a vastagbél daganat. A hasmenés nálam annyiban nyilvánul meg, hogy minden nap van egyszer székletem, általában reggel, és nem kemény, nem teljesen formált, hanem lágyabb. Gondolom nem ilyen hasmenésről szól, ha komoly gond lenne. Sajnos a háziorvosomhoz már nem merek visszamenni, mert szerintem totál hülyének néz. Kérdésem lenne, hogy ha valami nagyon komoly bajom lenne, akkor a vérkép azért kimutatta volna? Illetve mi minősül igazán hasmenésnek? És lehet-e oka ennek az alhasi fájdalomnak esetleg az, hogy az epe vezetéken van egy megtöretés? Kérem szíves válaszukat! ELőre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a hasi fájdalom témában

        Tisztelt Kérdező! A kivizsgálás megfelelő. A probléma sokkal inkább tűnik funkcionális zavarnak, mint szervi eltérésnek. A javaslatom, hogy legyen egy ésszerű diéta (napi 5 étkezés). Kerülje az egyszerű szénhidrátot, fűszeres ételeket. Alkohol- és dohányzási tilalom. Fogyasszon több növényi rostot és alkalmazzon probiotikus kúrát. Minden nap mozogjon legalább fél órát (séta). Sajátítson el stresszkezelési technikát. A hasmenés kritériumait Ön nem meríti ki.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. április 14., 11:14; Megválaszolva: 2011. április 16., 22:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: