• Hetekig tartó hasmenés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jónapot kívánok! Egy 16 éves fiú vagyok. Abba a helyzetbe kerültem, hogy e hét hétfőtől (tegnaptól) számítva 3 héttel ezelőtt elkezdett menni a hasam. Az első hét vége felé, amikor úgy láttam, ez nem csak egy gyors rövid idejű dolog, elkezdtem Smecta-t szedni. Szedtem olyan 5-6 napig, aztán látván, hogy semmit nem segített, átálltam probiotikumra, Normaflore-t szedek azóta is. múlt hét kedden elmentem a háziorvosomhoz, azt mondta, elmúló vírusos torokgyulladás nyomait lát, és mondta, hogy szedjem tovább ezt a Normaflore-t. Ugyan most hétvégén sikerült normálisat székelnem, viszont ma megint ment a hasam. Érdekesség: ha rámjön a székelhetnék, nem ülök ott 2-3 órát, nem járok sűrűbben wc-re, mint előtte :O. Azt hiszem, feladtam a leckét, szeretnéém megtudni, mitől van ez és hogy tudok kijutni ebből..

        Dr. Csuth Ágnes válasza a hasmenés témában

        Kedves Kérdező! Szedj továbbra is probiotikumot, diétázz, ne fogyassz tejterméket, egyszerű cukrokban gazdag ételeket, túl rostos ételeket és csípős-fűszeres ételeket. A hasmenés után a bél nyálkahártyája akkor is érzékeny, ha már kiürült a kórokozó, idő kell, hogy helyreálljon, a tejcukor-bontó enzim is károsodhat.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. április 12., 21:11; Megválaszolva: 2011. április 13., 10:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: