• Hasi és gyomortáji fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kérem segítsenek!Tisztelt Dr Nő/Úr!ez már 1 Hónapja kb.hogy kezdődött velem!Elkezdett fájni a gyomrom nem tudtam enni rendesen elküldött a háziorvosom gyomortükrözésre de az sem mutatott ki semmt csak annyit hogy savam van.Azóta szedek savlekötőt de a panaszok néha vissza visszatérnek a gyomorszájamnál szokott fájni és úgy érzem mintha fel lennék fúvódva!1 héttel ezelőtt a hasam kezdett el fájni és hányingerrel keltem reggelente arra azt mondták hogy gyomor bélrendszeri fertőzésem van!Szedek rá gyógyszert de a hasfájásom csak néha múlik mit lehetne tenni hogy teljesen elmúljon!Manapság elég sokat idegeskedtem levrt a hangulatom és ingadozó!Mit tegyek kérem segítsenek!

        WEBBeteg szakértő válasza a hasfájás, haspuffadás témában

        Kedves Kérdező!

        Leírása alapján úgy gondolom funkcionális dyspepsiában - hasfájásban szenved. Ez olyan kórkép, melyben organikus (szervi) eltérést nem találunk a vizsgálatok során, létrejöttében szerepet játszik a fokozott stressz, pszichoszociális tényezők okozta fokozott fájdalomérzékelés és a gyomor-bélmotilitás zavara. Javaslom, próbálja csökkenteni az idegeskedést (levezetni a stresszt pl. sportolás során), rendszeresen és nyugodtan étkezni (reggeli és ebéd minden nap, nagyjából azonos időben, nyugodt körülmények között), probiotikumokat fogyasztani (Lactív ill. élőflórás joghurtok). Ha panaszai nem szünnek, helicobacter kilégzési teszt elvégzése javasolt, ennek pozitivitása esetén meg kell próbálkozni ezen baktérium kiirtásával.

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János gastroenterológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-06-29 21:35:24; Megválaszolva: 2011. augusztus 01., 08:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: