• Mi lehet a baj? Hogyan normalizálhatom a magas értékeim?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/nő! Szeretném a segítségét kérni. Én egy 52 éves 160cm magas 58kg-os nő vagyok. Sajnos kb.30éve dohányzom. A csontritkulás vizsgálatom negatív lett. Pajzsmirigy alulműködésem van, erre Letrox-ot szedek kb.20éve. Az ultrahang vizsgálat szerint a májam kifejezetten inhomogén (ami nem tudom mit jelent) és cisztákat is találtak benne és a vesémben is. A ciszták méretei a határértéken belül vannak. Elkezdtem májvédő étrendkiegészítőt szedni, de az nyilván nagyon kevés. Ezen kívül időnként nagyon megduzzad a nyelvem, majd néhány nap múlva visszahúzódik. Kálciumra nem reagál, az allergia vizsgálat negatív. Nem tudják mi lehet a probléma. Kérem szépen legyen szíves megnézni a vérképemet,ugyanis néhány értékem magas. Már több mint egy éve 3havonta járok vérvételre, hellyel-közzel azonosak az eredmények. Az orvosom néha elejt egy-két szót, de semmi konkrétumot nem tudok. Kérem, tanácsoljon valamit, hogy a magas értékeimet hogyan lehetne normalizálni, ill. Ön szerint mi lehet a probléma? Válaszát előre is köszönöm szépen! Vérkép: FVS: 7,92 giga /LWT: 4,78 TERA/LHGB: 136g/L HTC: 0,43 MCV: 89,9 fL MCH: 28,4 MCHC: 316 g/L RDW % 14,1 THR: 345 giga/L PDW: 41,3 fL !!! MPV: 9,7 fL neutrophil% 46,0 neutrophil# 3,64 lymphocyta% 43,2 !!! lyphocyta# 3,42 monocyta% 6,1 !!! monocyta# 0,48 eosinophil% 2,1 eosinophil# 0,17 basophil% 0,6 basophil# 0,05 Luc% 2,0 Luc# 0,15 MPXI: 5,3 LI: 1,90 CRP: 1,29 mg/L Nátrium: 142 mmol/L Kálium: 4,1 mmol/L GLU: 4,5 mmol/L Urea: 5,2 mmol/L Grea: 54 mmol/L Tbil: 4,2 qmol/L CK: 50 U/L GOT: 15 U/l GPT: 14 U/l GGT: 29 U/L LDH: 316 U/l AP: 239 U/L !!! Koline: 7,82 kU/L CEA: 3,5 (H) qg/L CA19-9: 6,4 kU(L AFP: 10,8 (H) kU/L Válaszát előre is köszönöm szépen! Tisztelettel: C.Irén

        Dr. Szanyi Andrea válasza a májcysta témában

        Kedves Kérdező! A leítak alapján Ön nem májbeteg, nem tartom indokoltnak a májvédő étrendkiegészítők fogyasztását. A nyelvduzzanat lehet allergia, annak ellenére, hogy nem sikerült kideríteni az okát.A kálcium allergia kezelésére nem elégséges. PDW thrombocyták átlagtól eltérő nagyságára utal, önmagában nincs jelentősége. A vérképben a lymphocyták aránya nagyobb, ez lehet korábban lezajlott vírusfertőzés következménye is. Az alkalikus foszfatáz (AP ) érték kissé emelkedett lehet máj- és epeúti betegségekben, de nem önmagában. Ennek kontroll vizsgálata javasolt. Összegezve a leleteiben aggodalomra okot adó eltérés nem igazolódott.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2011. április 11., 13:48; Megválaszolva: 2011. április 12., 20:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: