• Bél probléma vagy független váladékozás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        4hónapja a végbél nyilás felett 5-6cm-re a fenékvágat felső részénél enyhe váladékozásra lettem figyelmes. Mivel ez hosszabb ideig nem mult el kaptam antibiotikumos kezelést három alkalommal 7 napos kura. Az első kezelés után a véres-váladék mennyisége drasztikusan lecsökkent. Viszont nem szünt meg teljesen. Folyamatosan cserélem rajta a tapaszt és naponta a tapaszon kb 1cm-es átmérőlyü véres váladék folyik ki a sebből. Korábban is tapasztaltam, hogy ülő helyzetben hátradőlve időnkén fájdalmaim voltak ezen a tájékon, de ezt gondoltam a puha szék és az ülő munka tette. Ez néha elmúlt néha kiujult de nem tulajdonítottam nagy jelentőséget a problémának. Jelenleg 4 hónapja tart ez a váladékozás ami szinte elenyésző mennyiségü és a területen enyhe viszkető érzést tapasztalok. Mintha az adott területen több 2-3 bőr alatti kissebb csomók lennének és gondoltam, hogy ez fakadt ki. A csomók egymás felett nagyjából azonos területen helyezkednek le. Elképzelhető, hogy az ülő munka miatt állandó inger éri ezt a területet amelyet elsősorban a háttámla ingerelhet? Kérdezném, hogy ez a csomó - amely olyen gombostü fejü - mitől adódhat és hogyan lehetne ezt a gyulladást megszüntetni ha az antibiotikum egy szint felett nem javitott a helyzeten.

        Dr. Boros Miklós válasza a emésztési probléma témában

        Tisztelt Kérdező! A leírt eltérés a sinus pylonidalis, ami időnként begyullad és váladékozik. Végleges megoldást a sebészi műtét jelenthet, mikor is az érintett lágyrészt eltávolítják. Antibiotikummal nem orvosolható véglegesen. Vegyen ülőfürdőt és használjon fertőtlenítőt az érintett területen.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. április 11., 11:05; Megválaszolva: 2011. április 14., 15:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: