• Funkcionális problémákra vizsgálatok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr-Doktor nő! A minap a gasztróenterológusnál jártam, aki azt mondta több elvégzett vizsgálatot követően, hogy funkcionális emésztési problémáim vannak.Kérdésem jelenleg létezik olyan vizsgálat, amit a funkcionális emésztési problémák hátterének kivizsgálására használnak?Ezek a problémák jó ideje fennállnak, és a kérdésemre, hogy mikor fogok tudni normálisan étkezni nem tudom volt a válasz.Valóban így kell leélnem az életemet ezután? Köszönettel: Adél

        Dr. Boros Miklós válasza a emésztőszervi panasz témában

        Tisztelt Kérdező! A vizsgálatokkal a kimutatható szervi eltéréseket kizárták. A funkcionális problémák megoldása a táplálkozásban, életmódban és a stresszkezelésben rejlik. Vezessen étkezési naplót és minden nap számolja ki az összetevőket. Kerülje az egyszerű szénidrátot, fűszeres ételeket, péksüteményeket. Alkohol- és dohányzási tilalom. Minden nap mozogjon legalább fél órát és sajátítson el stresszkezelési technikát.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. április 08., 11:23; Megválaszolva: 2011. április 12., 21:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: