• Reflux, epe, böfögés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt dr úr, Nő ! 4hete voltam gyomortükrözésen. 10mm átm. polypot vettek le, a szövettan jó lett. Reflux ételmaradékos is. Azóta is elég rossz az emésztésem. A gyomorszájamban mintha egy gombócot éreznék, amit nem tudok lenyelni. Van mikor visszaböfögöm a kaját s ez a gombóc pár órára eltűnik. Sok a savam is. Epehólyagom már kivették 2000-ben. Állandó jobb bordaív alatti fájdalmam van s olyan mintha húzná a görcs a hátamba Felsugárzik a hátamba a fájdalom. Lansoptolt szedek már 3 éve. Vettem rowachol kapszulát..Régebben optacidot is szedtem. Most nem tudom mi lenne jó? Nem dohányzom nem fogyasztok alkoholt,a csokit is mellőzőm.Ön mit javasol menjek vissza az orvoshoz? Válaszát köszönöm Erzsi

        Dr. Plósz János válasza a epe témában

        A panaszok miatt a kontroll mindenképp javasolt. Leírása alapján bennem felmerül a nyelőcső motilitászavara, nem megfelelő működése. Ezt nyelőcső-manometriának (nyomásmérés) nevezett vizsgálattal lehet bizonyítani vagy kizárni, valamint egy nyeletéses röntgen vizsgálat segíthet az előrelépésben.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2011. április 07., 16:17; Megválaszolva: 2011. április 09., 18:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: