• Nyombélfekély gyanú?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr! Problémám 2010 februárjában kezdődött. Puffadással, jobb bordaív alatti hátba sugárzó fájdalommal, böfögéssel. Közben székletem átmérője vékonyabb lett - ceruza vagy hüvelykujj vékonyságú. Epekö gyanújával ultrahangos vizsgálaton voltam, a lelet negatív lett. Vastagbéltükrözésen is voltam, az eszközt a flexura hepaticaig vezették fel, onnan "hurokképződés miatt továbbhaladni nem lehetett." Közben diéta során panaszaim mérséklődtek. Ősszel - októberben- panaszaim visszatérek: jobb bordaív alatt nyomásérzés, fájdalom, teltségérzet, gázosodás, széklet elvékonyodása. Vérkép rendben, székletvér negatív, hasi ultrahang negatív, "többszörösen megtört lefüzött cholecysta, megvastagodott falu bélszakasz, szabad hasi folyadék nem ábrázolódik.ˇHáziorvosom kezdődő nyombélfekélyre gyanakodva Rabyprex-el kezelt. Diéta, gyógyszer hatására panaszaim enyhültek, a székletproblémák azonban vissza vissza tértek. Pár hete újra jelenkeztek a tünetek - hátba sugárzó jobb bordaív alatti fájdalom, teltségérzet, kevés vékony széklet. Háziorvos újra gyomornedv ellenálló tablettát írt-szedése folyamatban. Laktív probiotikumot is szedek 3 hete. Mi lehet a baj? Válaszát várva üdvözlettel: Egalia

        WEBBeteg szakértő válasza a emésztőszervi panasz témában

        Panaszát okozhatja emésztési zavar, mely puffadással, fokozott bélfeszüléssel, széklet-változással jár. Emiatt javaslom, diétázzon (egyen gyakran, nyugodtan, de egyszerre keveset), mozogjon rendszeresen, intenzíven (hogy a bélmotilitás is megfelelő legyen), használjon pre- és probiotikumot (A Lactív is jó, bár a Progastro825 kombináltabb készítmény). Az, hogy a gyomorban-nyombélben van-e probléma (fekély, felmaródás), gyomortükrözés során derülhet ki.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. április 04., 18:45; Megválaszolva: 2011. április 05., 19:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: