• Mi lehet a bajom?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Körülbelül 3 hete kezdődött. A bal oldalamon szúró fájást éreztem, ott és úgy, mint bárki, aki teli gyomorral elmegy futni, s "szúr az oldala". Először nem is törődtem vele, de miután nem múlt, sőt, időközönként erősödött, gondoltam el kellene mennem orvoshoz. Aztán különböző okok miatt mégsem mentem. A mai napig. Azóta is fáj. Folyamatosan. Hol jobban, hol kevésbé, de éjjel-nappal megállás nélkül. Illetve annyi változás van azóta, hogy kb. 1 hét után ugyanabban a magasságban hátul is elkezdett szúrni, majd kb. néhány napja jobb oldalon. Tehát vagy elöl, vagy hátul, vagy bal, vagy jobb oldalon, vagy egyszerre, vagy külön-külön, különböző verzióban. Mi lehet ez? Hasnyálmirigy-gyulladás, gyomorfekély, vagy semmi ilyen, hanem valami más? Normálisnak csak nem normális 3 hetes folyamatos szúrás? Vagy hipohonder lennék? Válaszát megköszönve maradok tisztelettel:

        Dr. Plósz János válasza a hasfájás témában

        A szúródás, pláne, ha ilyen tartós, nem normális jelenség. A hasnyálmirigy-gyulladás övszerű, igen erős fájdalommal jár, mely zsigeri (nem szúró) jellegű. Panaszát okozhatja gyomorhurut, fokozott bélgázosság, vagy a hasfali-mellkasi izmok húzódása. Javaslom, tartson átmeneti könnyű-vegyes diétát, végezzen enyhe hashajtást és mozogjon rendszeresen. Ha panasza erre nem szűnik vagy fokozódik, mindenképp érdemes kivizsgáltatni.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2011. április 03., 21:17; Megválaszolva: 2011. április 04., 15:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: