• Aranyér

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt DoktorÚr/Nő! Urológiai vizsgálat derített fényt rá,hogy aranyerem van. Panaszaim végbéltáji tompa lüktető érzés ami széklet előtt felerősödik. Kaptam rá haemorrh. kúpot és aurobin kenőcsöt. Panaszaim jelentősen csökkentek de az a tompa lüktető érzés elsősorban üléskor erősebben érezhető. Körülbelül 1 hónapja tart ez az állapot. Nem vérzett soha és orvosom tanácsára székletlágyítást is tartok. Meddig tarthat még ez az állapot?Mennyire aggódjak emiatt? Forumokon olvastam, hogy a detralex tabletta segíthet ilyen esetben. Ön ezt ajánlaná? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Boros Miklós válasza a aranyér témában

        Tisztelt Kérdező! A panaszmentesség kulcsa az életmódban és táplálkozásban rejlik. Fogyasszon több növényi rostot és igyon elég folyadékot (szénsavmentes ásványvíz, tea). Minden nap mozogjon legalább fél órát, mert az egyik kialakulásáért felelős ok a sok ülés. Amennyiben nincs fájdalom és szövődményre utaló panasz nem szükséges a Detralex kezelés.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. április 03., 11:33; Megválaszolva: 2011. április 06., 12:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: