• Hasfájás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt DoktorÚr! Kislányomnak januárban volt egy spontán oldódó bélbetüremkedése. Időnként jelzi, hogy fáj a hasa (én is kértem, hogy mindig szóljon). Jelenleg is hurutos köhögése van, orrfolyása már javult, Stodal-lal "kezelem". Orvoshoz nem vittem, mert láztalan. Még mindig tartok azonban attól, hogy esetleg megnagyobbodnak a hasi nyirokcsomói, ha erre hajlamos és egy betegség esetleg kezeletlen marad. Nem szeretném megvárni, amíg nagyobb baj lesz! Én nem tudom megítélni, mikor kell gyógyszer, de nem szeretném feleslegesen sem az orvosokat, sem a gyermekemet zaklatni! Láza csak ritkán van. Mit tanácsol? Vigyem mindig gyerekorvoshoz vagy ultrahangra? (Helyben sajnos nincs, csak a megyeszékhelyen!) Étkezési naplót már vezetek, kerüli a puffasztó ételeket, szénsavas italokat egyáltalán nem fogyaszt, kakaós dolgokat sem kap gyakran, csokoládét sem eszik. A problémám tehát az, hogy nem tudom, hogy akár egy megfázásból is lehet-e nagyobb baj!? Megtisztelő válaszát és tanácát előre is köszönöm!

        Dr. Boros Miklós válasza a emésztőszervi panasz témában

        Tisztelt Kérdező! A bélbetüremkedés ebben az életkorban nagyon ritka. A történések pontos ismerte nélkül nehéz véleményt mondani a korábbi invaginatio-ról. Véleményem szerint semmi ok az aggodalomra, ebben az életkorban nem lesz újabb összecsúszás. A csecsemőkorban gyakori probléma jele a periódikus görcsös hasi fájdalom és vigasztalhatatlan sírás.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. április 01., 12:30; Megválaszolva: 2011. április 03., 21:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: