• Borda fájdalom?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nó /Úr/! 1 hete fáj a jobb oldalon az utolsó 2 bordám között,vagy a bordám,egy kb 3 cm-es körben,ez a fájdalom fekvéskor jelentkezik intenzíven és kereszt irányban átsugárzik ugyan ilyen szélességben a gyomorszáj irányába.Nappal nem okoz problémát,csak tapintásra fáj a jobb oldali bordarész.Jobb oldalon és hanyatt feküdni nem tudok .Mióta jelentkeztek ezek a tünetek diétázom,de nem javul Köszönöm válaszát!

        Dr. Plósz János válasza a jobb borda fájdalom témában

        A testhelyzethez köthető illetve változó fájdalom általában csont-izom-idegi eredetű, tehát véleményem szerint megüthette a jobb bordaív fájdalmas részét. Ez a panasz hetekig megmaradhat. Javulást helyileg alkalmazott gyulladáscsökkentő kenőcs használata hozhat (pl. Voltaren, Diclophenac). Ha panasza 2-3 héten belül nem szűnik meg további kivizsgálás javasolt.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2011. április 01., 07:42; Megválaszolva: 2011. április 03., 20:18

        Tudjon meg többet: jobb borda fájdalom
      • Kérdések és válaszok a témakörben: