• Emésztörendszeri

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornő! van egy régi gyomor-emésztési problémám.már több éve kinoz evés utáni puffadás(pedig lassan eszek-megrágom az ételt),majd gyomorsav túltengés kinoz,amire naponta egy tabletta Controlokkot is szedek,de ennek ellenére is a torkomban erős ingereket okoz,maró-kaparó érzések kinoznak!a nyelvem vége fáj,mint mikor forrot eszik az ember,s utánna izeket sem nagyon érzek!!voltam baktérium teszten de az ok,Candida,néha jelen van,édességről lemondtam,hús féléket ha eszek a tünetek erősödnek,izületek is fájnak,olyan érzés kisér,mitha le akarnák bénulni,sokszor kell melegvizes fürdőt venni,hogy eltudjam végezni napi teendőim!!voltam már orvosok-kezelések során,de nem javulok,inkább súlyosbodik az egészségem!!!Ezért szeretnék tájékoztatást kapni-e rövid leirás alpján tudnak-e segiteni esetleg szakember t ajánlani akivel közösen felderítenénk egészségem romlását.Köszönöm idejüketés esetleges segitségüket!! tisztelettel Géza

        Dr. Szigeti Nóra válasza a puffadás, Candida témában

        Kedves Kérdező! Panaszait két részre bontanám. Izületi panaszaival reumatológust kellene felkeresnie. Gyomorpanaszait feltehetőleg komolyabb reflux betegség okozza. Ha tünetei a Controloc mellett is fennállnak, mindenképp gyomortükrözést javasolok, hogy meg lehessen mondani, hogy a gyomorsav milyen eltérést eredményezett. Ha a gyógyszer nem teljesen hatásos, a vizsgálat után ugyanabba a hatástani csoportba tartozó, de más hatóanyagtartalmú gyógyszer kipróbálható.


        Dr. Szigeti Nóra
        gasztroenterológus, hipertonológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szigeti Nóra

        Kérdés: 2011. március 30., 22:47; Megválaszolva: 2011. március 31., 13:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: