• Vastagbélrák?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözletem!Több orvosnál is voltam már panaszommal,de nem szűnik a problémám,tanácstalan vagyok,és már az is eszembe jutott.nem-e a végbélrák kezdődő tünetei ezek. Lassan 1 éve tartó folyamatos viszketés van a végbélnyílásomnál,széklettem eredménye negatív volt,voltam proktológián,de nagyobb eltérést nem találtak,a kapott kúptól nem mult a viszketés,majd .a bőrgyógyász által javasolt tisztálkodási szereket elhagytam,de semmit sem változott,a viszketés nem múlik el.néha véres picit a székletem,de az attól van,hogy ha kivakarom a fenekem.székelési szokásom annyibban változott,hogy nem mondható rendszeresnek,de székrekedésem azért nem szokott lenni.Rettegek a rákbetegség gondolatától,kérem nyugtasson meg!Szeretnék tanácsot kérni mit tegyek,hova forduljak-e kellemetlen panasszal?válaszát előre is köszönöm!Tisztelettel.Marianna

        Dr. Boros Miklós válasza a végbél témában

        Tisztelt Kérdező! Ezen tünetek nem utalnak vastagbélrákra. A helyi irritáció és fizikai hatás következménye. Javaslatom, hogy WC használat után vegyen ülőfürdőt vagy zuhanyozzon le és ne használjon kenőcsöt, krémet és ne is vakarja egy ideig. Alkalmazzon probiotikus kúrát. A pansza javulni fog. Váltson mosószert is.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. március 29., 20:55; Megválaszolva: 2011. április 18., 11:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: