• Mi lehet a probléma?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Nekem olyan problémám van,hogy 2 hónappal ezelőtt kiműtötték a bölcsességfogamat amire augmentin duo szedtem.3 nap után irgalmatlan fájdalom jelentkezett székelés közben.Ez a gyógyszer elhagyása után elmúlt,de most 2 hete megint visszatért a fájdalom.Csak székeléskor érzek szúró,csípő fájdalmat a végbelemnél valamint néha vérzik is egy picit.Nem aranyér mert már többször volt és az nem volt ilyen kellemetlen.A székletem néha sötét színű,majdnem fekete.Mi lehet a probléma?Mert félek,hogy esetleg komoly a baj.

        Dr. Boros Miklós válasza a székelési panasz témában

        Tisztelt Kérdező! A panaszok a végbélrepedésre jellegzetesek. A gyógyszerszedéstől ez független. A javaslatom, hogy minden széklet után vegyen ülőfürdőt vagy zuhanyozzon le. Használjon helyileg aranyér elleni kenőcsöt a gyulladás és a székeléskor jelentkező fájdalom miatt. Figyeljen oda a naponkénti, normál széklet biztosítására. Alkalmazzon probiotikus kúrát. Amennyiben a panasz 5-8 nap alatt nem javul keresse fel háziorvosát, fizikális vizsgálat szükséges.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. március 27., 10:11; Megválaszolva: 2011. március 29., 11:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: