• Mitől lehet a visszatérő hasmenésem?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor(nő)! 1 éve tart a vissza-vissza térő hasmenésem. rendszertelenül, és kizárólag mirelit ételeket ettem ezelőtt, majd amikor állandóvá váltak a panaszai, akkor változtattam ezen az életmódon. most kb. minden másnap rendes főtt ételt eszem. leszoktam a dohányzásról, a koffein tartalmú italokról,mert éreztem ,hogy irritálják a gyomromat. a hasmenésem mégis újra és újra visszatér. van amikor egy hónapig tünetmentes vagyok, van amikor csak 1-2 hétig.több kivizsgáláson is voltam már. minden megfelelő volt: a székletvizsgálat, vérkép, gasztroenterológiai vizsgálat (ez csak laktóz intoleranciát vizsgált), ultrahang... semmit nem mutatott ki semelyik. fél éve elkezdtem inni a béres cseppet, ami elég hosszú időn át használt, és nehezebb ételeket is ehettem,pl. pizza, vagy tejszínesebb ételeket. a panaszaim nemrég újultak ki megint.most a második doboz normaflore-t iszom, mert úgy érzem segít valamennyit. iskola mellett dolgozom, így ha jön a baj, akkor nem hagyom a szervezetem magától kiürülni, hanem egyből lopediumot eszek, mivel elég kötött munkám van. Mit tanácsol? válaszát előre is köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a hasmenés témában

        Kedves Kérdező! Nem tudom, hogy mennyire volt mindenre kiterjedő a gasztroenterológiai vizsgálat. Remélhetőleg kizárásra került a lisztérzékenység is. Feltehetőleg bizonyos ételekkel/ételalkotókkal hozhatóak összefüggésbe a panaszai. Javasolom, hogyha a Normaflore valamennyit használt, próbáljon néhány hétig 2x1 Laktív probiotikumot szedni, ebben több normál baktérium törzs található, mint az előzőben, hátha Önnél hatásosabb lesz. A másik tanácsom egy gyorsteszt használata, ami ételintoleranciát mutat ki. A neve Food-detective, és interneten elérhető. Tisztelettel


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. március 25., 23:28; Megválaszolva: 2011. március 29., 08:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: