• Terhesség és széklet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! 18 hetes kismama vagyok és kb egy hete azt vettem észre, hogy a székletem vékonyabb lett. Ezt okozhatja-e maga a terhesség, vagy érdemes elmenni orvoshoz vele? Korábban mér diagnosztizáltak végbél fissurát, ami néha kiújul, a székleten időnként kis mennyiségű friss vér van. Kivizsgáláson még soha nem voltam ezek miatt, Ön szerint szükség lenne pl endoszkópos vizsgálatra? Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Boros Miklós válasza a véres széklet témában

        Tisztelt Kérdező! A széklet vastagsága nem gond. Amennyiben észleli a vérzést és fájdalmat is minden széklet után zuhnyozzon le és helyileg használjon aranyér elleni krémet. Alkalmazzon probitolus kúrát és figyeljen oda az elégséges folyadékfogyasztásra. A tükrözéses vizsgálat a szülés után indokolt, ha a panaszok nem javulnak.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. március 24., 14:48; Megválaszolva: 2011. március 27., 13:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: