• Emésztőrendszeri panaszok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 2 éve időközi rosszulléteim vannak,ami azt jelenti: erős,hurutos hasmenés,rosszullét,hasi görcsök székelés előtt. Azt hittem, az epekő okozza ezt a tünetet, azonban a műtét után sem szűnt meg(2 éve műtöttek),azóta kiderült,hogy tejérzékeny vagyok. Állítólag ez okozza a hurutos hasmenést,bélgörcsöket. Székelés előtt miért van erős hasi görcsöm? A tejallergia el fog múlni bizonyos idő után vagy többé nem fogyaszthatok tejterméket? Mit tanácsol? (étrend,gyógyteák,egyéb) Ezek a tünetek befolyásolják-e a vérnyomást? Válaszát köszönöm! R.

        Dr. Plósz János válasza a laktóz érzékenység témában

        Ha tényleg a tejcukor-érzékenység (laktóz-intolerancia) okozza panaszait, akkor ez nem fog elmúlni, ilyen esetben a tejcukrot jelentős mennyiségben tartalmazó tejtermékek kerülését javasoljuk. A tejcukor érzékenység esetén tejfogyasztást követően hasi fájdalom, puffadás, hasmenés jeletkezik. Ha azonban nincs tejcukorbevitel, a beteg panaszmentes. A laktóz-intolerancia nem befolyásolja a vérnyomást.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2011. március 20., 18:39; Megválaszolva: 2011. március 22., 12:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: