• Gyomorfájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Megfigyeltem már egy jó ideje ha banánt eszem kis idővel az evés után elkezd fájni a gyomrom,,olyan érzés mintha gyomorszájon rúgtak volna,,néha tompul aztán erősödik ,ha sikerül büfögni akkor egyértelműen letompul a fájás aztán ismét belekezd...De mindíg csak a banán után nem értem miért,?Mi van benne amiért a gyomrom nem tudja befogadni?... mert akkor ha van benne olyan ami kifejezetten nem jó nekem akkor kerülöm az olyan ételt..Előre is köszönöm..

        Dr. Plósz János válasza a gyomortáji fájdalom témában

        Ha panasza csak kifejezetten egy egy táplálék elfogyasztását követően jelentkezik, akkor enek oka lehet ételallergia is (ennek kumutatására alkalmas vizsgálat az un. Food Detectíve módszer). HA tényleg erről van szó, a banánnal allergiás keresztreakciót mutathatnak a dinnyefélék, a cukkini, az uborka, valamint a léguti allergének közül a parlagfű. Terápiásan a panaszt okozó étel elhagyása javasolható.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2011. március 20., 15:05; Megválaszolva: 2011. március 22., 12:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: