• Széklet Weber vizsgálat

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Válaszadó! Én 3 hétig küzdöttem övsömörrel, amire telviran tablettát szedtem 3 héten keresztül, 5*400mg-os adagolásban. Kedden vettem be az utolsó adagot. Nem tudom hogy lehet e összefüggés, de másnap reggel a székletem világos volt és több volt mint szokott(általában szorulásos vagyok), lágy állagú és piros nyálka vonta be, és a vécében lévő folyadékot is élénkpirosra színezte. Ma is ugyanez volt megfigyelhető a széklettel kapcsolatban. A háziorvos elküldött széklet vizsgálatra. Mondtam neki is, hogy előtte való nap 2 dl céklalevet és ketchupot is fogyasztottam(bár ezeket rendszeresen eszem nagy mennyiségben, de eddig nem volt semmi efféle elváltozás megfigyelhető). Gyenge alhasi fájdalmaim reggelente vannak. Mindez lehet komoly, vagy valószinű, csak az ételek szinezték el? Az is érdekelne még hogy a mintagyüjtés ideje alatt csak vörösbor fogyasztása tilos e( nem nagy mennyiségű alkohol elfogyasztására célzok, hanem egy pohár bor esetleg egy koktél-módosíthatja ez a vizsgálat eredményét?) köszönettel várom a válaszát!

        Dr. Szigeti Nóra válasza a véres széklet témában

        Kedves Kérdező! Nagyon valószínű, hogy az elszíneződést a cékla okozta. A biztos válaszat azonban a széklet Weber vizsgálata adja meg. Ez bármilyen (emberi vagy állati) vér jelenléte esetén pozitív, azaz a vörösbor fogyasztása nem tilos. Hogy kiküszöböljék azt, hogy állati vér adjon pozitív eredményt, vagy az ún. Weber diétát alkalmazzák a mintagyűjtés alatt, vagy egy másik módszer speciálisan csak az emberi vérre "érzékeny". Tisztelettel


        Dr. Szigeti Nóra
        gasztroenterológus, hipertonológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szigeti Nóra

        Kérdés: 2011. március 17., 23:13; Megválaszolva: 2011. március 18., 16:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben: