• Mit tegyek kihez forduljak?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot...Tímea vagyok 4 gyermekes édes anya...1 éve májusban egy éjjel begörcsöltem ki hívtuk ügyeletet megállapította epehólyag gyulladásom van kaptam 1 injekciót elküldött uh ra ahova 2hét múlva kaptam időpontot...megállapították "nem találtak semmit csak kicsit nagyobb a májam de epe kő nem látható" nem kezeltek tovább állandó emésztési problémáim voltak bármit ettem megfájdult hasam ha nem ettem akkor meg azért:-((folyamatosan fel voltam puffadva s rendszerint evés után 5percre már mennem kellett wcre s átment rajtam az étel...(ez valamilyen szinten tetszett hisz nem híztam)de nem tartottam jónak...egyre többet fájt derekam hátam néha reggel úgy keltem fel mint kit agyon vertek:-(...pár napja észleltem fürdésnél hogy jobb oldalt a gyomorszájam mellett egy öklömnyi duzzanat van s érzékeny!másnap pont születés napomon március 8án este ismét begörcsöltem ment a hasam majd be szakadt derekam s rettenetesen fáztam !kihívtuk ügyeletet előszedtem régi leletem s az orvos azt mondta ismét epehólyag gyulladásom lehet adott injekciót s mondta körzetitől kérjek uh ra sebészetre beutalót!...felmentem s uhra laborba adott de azt mondta sebészetre nem kell mert hasmenéses járvány van abba lehetek benne:-(csütörtökön voltam vérvételen aminek 17én lesz eredménye kész...de uhra ismételten késő kaptam időpontot április 5re...azóta is görcsölgetek fel vagyok puffadva a kis duzzanatom is megvan nem merek enni s félek mi lesz ha újból begörcsölök hisz semmi gyógyszert nem kaptam...kérem adjon tanácsot mit tegyek????????

        Dr. Szigeti Nóra válasza a epehólyag témában

        Tisztelt Kérdező! Nem igazán értem a dolgot, mert ha epehólyag gyulladás gyanúja merül fel, az sürgős kivizsgálást, pozitív esetben kórházi felvételt kell, hogy jelentsen. Azt javasolnám, hogy semmiképp se halassza a dolgot áprilisig, a laboreredmények mellé sürgős hasi UH kell (ha lehetősége van akár magánorvosnál is, vagy sürgősségi ügyeleten), ha ezek nem mutatnak semmit (úgy, hogy az UH-fej az Ön által észlelt duzzanatra is rákerül), akkor gyomortükrözésre van szükség. Tisztelettel


        Dr. Szigeti Nóra
        gasztroenterológus, hipertonológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szigeti Nóra

        Kérdés: 2011. március 13., 08:56; Megválaszolva: 2011. március 15., 21:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: