• Hasfájás, hasmenés, székrekedés váltakozása

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. Plósz János Dr Úr! Kb 3 hónapja váltakozik a székrekedés és 1 napi hasmenés, fájdalmam 2 hete van: ez görcsös, puffadásos, nagy diéta mellett. Sűrün székelési érzés, pici eredménnyel. Az ULTRATHERMOGRÁFIAI VIZSGÁLAT (www.ormos.hu) Ön szerint kimutatja a bél betegségeit, vagy muszáj colonoskopiát végezni? Szív-érrendszeri, magas vérnyomásos, leszázalékolt beteg vagyok:ez, mitralis prolapsus miatt sok gyógyszert, Plavixot is szedek, gyomor és nyelőcső fekélyem van, 2 éve állapították meg, akkkor volt gyomortükrözés és negativ végbéltükrözés. Gerinc csatorna szükület és gerinc ferdülés-, és összecsúszás miatti műtétemet a tavasszal nem vállalta az aneszteziológus a gerinc klinikán. Ha csak piritos kenyeret eszek, semmi bajom! Januárban kórházban voltam a szivemmel a rehabilitáción, akkor felszedtem valami köhögést, antibiotikumot kellett szednem, de szedtem vele probiotikumot még utána 1 nap, azóta súlyosbodott az állapotom. Előre is köszönöm a válaszát, és az Ön tanácsát a kivizsgálást, kezelést ilezabóné Babitően. Köszönettel: S

        Dr. Plósz János válasza a emésztőszervi panasz témában

        Ha a két éve zajlott vizsgálat teljes vastagbél vizsgálat volt, akkor nem kell ismételni, de ha csak végbéltükrözés, akkor javaslom a vastagbél teljes áttekintését (55 éves kor felett akár szűrővizsgálatként is). Leírása alapján nem feltétlenül gondolnék a legrosszabbra, inkább az antibiotikum kezelés okozta bélflóra károsodás és emésztési zavar megjelenése a valószínű. Emiatt javaslom pre- és probiotikum kúraszerű használatát (Progastro825, Protexin), könnyű vegyes diéta tartását. Az ultrathermographiai vizsgálatot rejtett gyulladások kiderítésére javasolják, véleményem szerint az Ön esetében előrébb nem lennénk vele.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2011. március 03., 23:24; Megválaszolva: 2011. március 06., 06:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: