• Mitől zöld a székletem?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        29 éves vagyok és már több mint három hónapja küszködöm az alábbi problémámmal. Viszonylag gyakran, főleg reggel hasi fájdalmat érzek, főleg a jobb oldali bordaív/máj környékén, ugyanakkor gyomorégésem is volt (van). A székletem zöldes színű, világosabb és puhább a kelleténél, de még nincs hasmenés jellege. A gastroenteorológus 3 hetes Controloc kúrát írt elő, mondván, ha nem javul akkor gasztroszkópia. Nem javult, gasztroszkópia megtörtént, megállapították, hogy gyulladt a nyelőcsövem és sok a savam. Ezután Refluxont kaptam, 2*30 mg-ot egy hétig, azután meg napi egyszer 30 mg-ot. Nyelőcsőfájdalom megszűnt, gyomorégés nincs, de továbbra is érzékeny a bal oldalam és a székletem továbbra is zöld-világoszöld színű, állaga puhább a kelleténél. Ez engem meglehetősen zavar, de úgy tűnik rajtam kívül senkit sem érdekel (elfelejtettem közölni, hogy labor eredményeim-vér + vizelet jók, székletvizsgálat nem történt). Az lenne a kérdésem, hogy Ön szerint milyen kiegészítő vizsgálatra lenne szükség (amennyiben van)?

        Dr. Plósz János válasza a emésztőszervi panasz, zöld széklet témában

        A zöldes színű széklet nem kóros (a széklet színét az epe és a táplálék határozza meg). A széklet megváltozását a bélflóra megváltozása is okozhatja, ezért javaslom, használjon kúraszerűen pre- és probiotikumokat (pl. Progastro825).


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2011. február 24., 14:39; Megválaszolva: 2011. február 26., 09:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: