• Székrekedés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Elég kínos kérdéssel fordulok Önhöz, de próbálom jól és pontosan megfogalmazni problémámat. ár információ aminek lehet jelentősége. Pár hónapja dolgozok, gép előtt ülős, irodai munka, elég sok stresszel. Egész életemben jellemző volt rám a rendszertelen wc-zés, volt hogy 2-3 naponta volt, hogy 1 nap 2 szer. nagyjából pár hónapja kezdődhetett, hogy enyhe vérzést és fájdalmat tapasztalok ürítés után, a vér nem alvadt és olyan mintha sebből eredne. Ez elég enyhén kezdődött és volt amikor intenzívebb volt, volt, hogy teljesen elmúlt. Az utóbbi 1 hónapban rendszeres és egyre erősebb fájdalmat érzek wc-zés után. Az utóbbi 4-5 napban oda fokozódott, hogy nem tudok wc-zni, mert mintha valami nem engedné, pedig az inger megvan, de a széklet űrítést egyszerűen nem tudom elvégezni, és elég intenzív lett a vérzés is. Olvasgattam a témában, de semmi más leírt tünetem nem jelentkezett (hasfájás, láz, rosszul lét, testsúly csökkenés, hányás...stb). Ami még jelenthet valamit, hogy 1 hete enyhe megfázáson estem át és algopirint szedtem. Remélem sikerült pontos képet adnom problémámról és azt normális formában leírnom. Ezzel a problémával kapcsolatban kérném tanácsát/segítségét. Előre is köszönöm!

        Dr. Boros Miklós válasza a székrekedés témában

        Tisztelt Kérdező! Önnek végbélrepedése van. Első lépés, hogy minden széklet után vegyen ülőfürdőt, vagy zuhanyozzon le. Alkalmazzon fájdalomcsillapító, aranyér elleni kenőcsöt, vagy kúpot. Figyeljen oda az elégséges folyadékfogyasztásra (szénsavmentes ásványvíz, tea). Kerülje a fűszeres ételeket és egyen több növényi rostot. Mozogjon minden nap legalább fél órát (séta ). Használjon székletlazítót és probiotikumot. Amennyiben nem javul fizikális vizsgálat szükséges, keresse fel háziorvosát.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. február 21., 22:07; Megválaszolva: 2011. február 24., 09:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: