• Aranyér?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot Kedves Dr. a problémám az lenne hogy kb 3 hete furcsa fájdalmat éreztem az egész fenekem táján és két napig kb. fájt majd a harmadik napon elmult szinte teljesen a fájdalom csak az ánuszomnál éreztem valamit amikor ültem. Megnéztem és egy kis csomót találtam amihez ha hozzaértem kellemetlen érzés volt. Hallottam az aranyérröl de mivel eddig sosem volt ilyen problémám ezért nem akartam nagy ügyet csinálni belőle föleg mert semmiben sem voltam biztos. A 3-4 napon elkezdtem körömvirág kenöccsel kenegetni és a 4. napra már teljesen elmult a fájdalom. 2 hétig el voltam nyaralni és addig sem fájt egyszer se soha csak a székelésem lett szabálytalan. Pár napja már nem is láttam semmilyen csomot hát gondoltam hogy eltünt erre pár napja rá megint előjőtt de azota se fájt soha. Szoval lényegében 3-4 hete fájt 2-3 napig és azota nem és semmilyen problémát nem okoz csak a székelésem szabálytalan. Na de most 2-3 napja elkezdett rendszeresen fájni a hasam nem erösen csak kicsit de naponta többször is és nem tudom csak sejtem hogy összefügghet a két dolog. Szoval abban kérném a segitségét hogy ha tudja magyarázza el hogy ez most aranyér vagy mi? És mit ajánlana az eltüntetésére? Összefügghet a hasfájásommal? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Boros Miklós válasza a aranyér témában

        Tisztelt Kérdező! Ez valóban az aranyér. Javaslom, hogy minden széklet után vegyen kamillás ülőfürdőt, vagy zuhanyozzon le. Használja az aranyér elleni kenőcsöt panasz esetén. Egyen több növényi rostot és figyeljen oda az elégséges folyadékfogyasztásra. Alkalmazzon probiotikus kúrát és mozogjon minden nap legalább fél órát. Amennyiben nem javul egy fizikális vizsgálat szükságes.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. február 17., 06:17; Megválaszolva: 2011. február 21., 09:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: