• Fáj a hasam, gyümölcs evés után fekélyes lesz a szám

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor Úr/Nő! Állandó hasfájásom van ,már több mint egy éve.A hasfájást sokszor kiséri puffadás,ami szintén nem csillapítható fájdalom csillapítóval és puffadás-teltség érzetet csökkentő szerekkel .A fájdalom általában a köldök mellett bal oldalon egypontban,vagy jobbra lent a bordák alatt érezhető,sokszor éles,szúró fáfdalommal jelentkezik.Megpróbáltam kiküszöbölni,hogy nem -e vmelyik étel okozza ezt,de gyakorlatilag bármit megeszek,rövid időn belül(1 nap)jelentkeznek a tünetek és a fájdalom.Tavaly elmentem egy magán ultrahangoshoz,aki azt mondta,hogy semelyik szervemen nem talál elváltozást,követ, stb...,bár a puffadás tényét,a levegős területet érzékelte.Az ultrahang a petefészket és a beleket nem tette láthatóvá.Lehet ,hogy ezzel van a baj?Sokszor,és főként gyümölcsök fogyasztásakor megjelennek a számban fájdalmas fekélyek is,ezt kb 1 hét alatt lehet elmulasztani carbosan géllel.Hova forduljak?Mi lehet a fájdalmas hasfájás hátterében? Köszönettel: Detty

        WEBBeteg szakértő válasza a hasi fájdalom témában

        Tisztelt Kérdező! Első lépés egy étkezési napló vezetése, ahol mindig jelölje, hogy mikor vannak panaszai. Kerülje az egyszerű szénhidrátot, péksüteményeket, szénsavas italokat. Egyen rendszeresen, napi 5 étkezés és alkalmazzon probiotikus kúrát. Legyen nagyobb a növényi rostok aránya. Alkohol- és dohányzási tilalom. Mozogjon minden nap legalább fél órát. Amennyiben a fenti életviteli és táplálkozási változtatások nem vezetnek eredményre a gasztro-enterológiai kivizsgálás indokolt.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. február 08., 08:47; Megválaszolva: 2011. február 10., 11:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: