• Steatosis hepatis susp. laboreredmény

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Tisztelt Doktor Úr! A napokban elkészült laboreredményt szeretném ismertetni az előző kérdéseim kiegészítéséhez. ( Csak a csillagozottakat írom le) Fehérvérsejt 11,6; Lymphocyta 23,5; Eosinophyl 5,1; Átl. Hgb.cc/vvt 25,2; Átl. Thrombocyta térf. 7,6; VVt.süllyedés 18; Hbalc 8,4; Vércukor 8,89; Triglicerid 2,43; Alkalikus foszfatáz 429,66; Se Calcium 2,15; Anorganikus foszfát 0,88; Szenzitiv TSH 5,227; T3 2,09; T4 0,90; Anti TPO 192; Remélem most már mindent megírtam magamról. Kérem, segítsenek! Tisztelettel és köszönettel.

        WEBBeteg szakértő válasza a steatosis témában

        Tisztelt Kérdező! A májban a kórosan magas vérzsírszint miatt elindult egy negatív irányú folyamat. Ennek során a májsejtek extrém sok zsírt vesznek fel és raktároznak el. Az első lépés a diéta, amit tudatosan kell megtervezni. Mindenképpen étkezési naplót kell vezetni és életvitelét radikálisan meg kell változtatni. Kizárólag gyógyszeres úton, táplákozási változtatások nélkül nincs siker. Kérje dietetikus és pszichológus segítségét. A fogyás sürgető és alakítsa ki a helyes életmódot. Az egyszerű szénhidrátot, péksüteményeket, alkoholt hagyja el. Minden nap kell mozogni (séta). A pajszmirigyfunkció miatt legyen egy endokrinológiai szakvizsgálat, hiszen alulműködés látható.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. február 07., 06:24; Megválaszolva: 2011. február 09., 20:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: