• Vékonybélben és vastagbélben is van gyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Csuth Ágnes! 3d ultrahangon állapították meg, hogy vékonybélgyulladásom van, illetve a vastagbél leszálló ágánál van gyulladás. Időszakosan visszatérő hasi fájadalmaim vannak. Javasalotak még gasztroentológust aki megerősítené a gyulladást. Elég drága volt a 3d ultrahang és nem szeretnék összevisszafutkorászni orvosokhoz.Gasztroentológián mondták meg kell erősíteni, a diagnózist, mert az ultrahang nem 100%. Tanácstalan vagyok..Ezek a vizsgálatok elég drága dolgok! Ön mit tanácsol? Köszönöm válaszát

        WEBBeteg szakértő válasza a vékonybél témában

        Kedves Hölgyem! Nehéz választ adni, mert nem ismerem a pontos tüneteit, székelési habitusát, problémáit, stb.A rutin diagnosztikában nem alkalmazzuk a 3D uh-ot, de a bélrendszer gyulladásos betegségeinek gyanúja esetén a kivizsgáláshoz mindenképp tükrözés lenne szükséges. Úgy vélem, hogy a 3D uh. felvetette a diagnózist, de ez egyelőre még kérdőjeles, meg kell erősíteni, vagy ki kell zárni. Erre tükrözéses vizsgálat alkalmas, amennyiben a tünetei is felvetik a gyulladás lehetőségét. Jó lenne konzultálni egy gasztroenterológussal.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. február 02., 14:32; Megválaszolva: 2011. február 05., 18:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: