• Vékonybélgyulladásom van,mit tehetek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Voltam 3d ultrahangon has és kismedencei vizsgálat volt, ahol vékonybélgyulladást diagnosztizáltak, Valamint , hogy a hepar mérsékelten fokozottabb reflexiojú. A kérdésem ez mit jelent, és mit lehet ellene tenni? valamint a bélgyulladást mivel lehetne megszüntetni? Köszönöm válaszát

        WEBBeteg szakértő válasza a emésztőszervi betegség témában

        A mérsékelten fokozott reflexiójú máj általában enyhe fokú zsírmájat (zsír tárolását a májsejtekben) jelent. Ez a cholesterin- és zsírszegény diétával, rendszeres testmozgással illetve a testsúly rendezésével oldható meg. Az ultrahang vizsgálat nem alkalmas bélgyulladás diagnosztizálására (így erre terápiát illertve tanácsotsem tudok adni). Ha panaszai is vannak (hasmenés, hasi fájdalom, fogyás), akkor további vizsgálatok javasoltak.


        WEBBeteg szerkesztőség

        PharmaPlaza

        Kérdés: 2011. január 27., 19:08; Megválaszolva: 2011. január 30., 15:58

        Tudjon meg többet: emésztőszervi betegség
      • Kérdések és válaszok a témakörben: