• Bal oldali fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Az lenne a kérdésem, hogy kb. 2 éve szinte állandóan fáj a felhasam bal oldala és a helyzet csak rossszabbodik. Semmilyen orvosi vizsgálat nem hozott eredményt, pedig a székletem nagyon rendszertelen és változó minden tekintetben. Mi az Önök véleménye, mi lehet ez? Mit tehetek még ellene? Egy diagnózis IBS-re célzott, de hát azzal tényleg csak szenvedni lehet egy életen át? És nem kell félni az elfajulástól? És jellemző rá, hogy időjárásváltozáskor még jobban fáj? Nagyon megköszönném a segítségüket.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a irritábilis bél szindróma témában

        Amennyiben szervi okot nem találtak, valóban IBS-re lehet gondolni. Ez a betegség pszichés komponenst is tartalmaz, fontos a stressz kerülése, csökkentése, étkezési napló vezetése, ez alapján a gondot okozó ételek kiszűrhetőek. Dicetelt érdemes szednie, fogyasszon bő folyadékot, sok növényi rostot, csináljon probiotikum-kúrát.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. január 17., 14:57; Megválaszolva: 2011. január 18., 11:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: