• Mi lehet az oka?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő. 1hónapja kezdődtek a tüneteim.Bal és jobb borda alatti nyomásérzés ami kisugárzik a hátba,szapora szívverés,émelygés,remegés,sápadtság,időnként ájulásérzés,hasmenés vagy zsíros széklet.1hete voltam orvosnál,aki amoxicilint és paracetamolt írt feláde a tüneteim nem szüntek meg.10éve van hypertoniám amire concort és diovant szedek.Legutóbbi laboreredményeim normálisak voltak csak a triglicerid szintem volt magas 3.07,a legutolsó vérnyomásértékem 110/60 volt.A tüneteim a hajnali órákban szoktak a legerősebbek lenni,1órán belül valamelyest mérséklődnek.Ha egész nap nem eszem csak tejet iszom akkor a közérzetem kielégítőnek mondható.Szertném tudni hogy mi okozhatja ezeket a tüneteket. Válaszát előlre is köszönöm. Tisztelettel:Kulcsár Tamás.

        Dr. Boros Miklós válasza a emésztési panasz témában

        Tisztelt Kérdező! Amennyiben a vércukorérték is rendben volt, azaz szervi eltérés nem igazolódott a panaszok hátterében lehet stressz okozta eltérés. Javaslom az étekészi napló vezetését, napi 5 étkezés. Az egyszerű szénhidrát, péksütemény, zsíros ételek kerülése. Alkalmazzon probiotikus kúrát. Alkohol- és dohányzási tilalom. Fogyasszon elég folyadékot (szénsavmentes ásványvíz, tea). Mérje rendszeresen vérnyomását. Ezen adatokkal menjen el háziorvosához egy ellenőrzésre. Mozogjon minden nap legalább fél órát (séta).


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. január 12., 14:57; Megválaszolva: 2011. január 14., 11:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: