• Lehet az antibiotikumtól vagy más...

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/nö!Az múlt héten antibiotikumot szedtem.Doxibene készitményt./tetracyklint/5 napon át naponta 2x.Felsö légúti problémákra.A 3.naptól elkezdett fájni a hasam,elöször csak a jobb oldalt egész a lágyéktól indult ki majd egészen fel a bordákig,aztán a másik oldalt is.Felpuffadtnak éreztem magam.A gyógyszertárban javasolták a probiotikumot.Mondtam van itthon Nutrolin B plusz,,erre hogy másféle az jobb erösebb,vegyek inkább Linexet.Naponta 2x vettem be a 3.naptól.Közben az antibiotikum elfogyott,viszont a fura hasfájás vissza vissza tér.Felfuvodás formájában,2 napig nem voltam nagy dolgon sem.Olykor fáj,olykor szúr,a fájdalom kisugárzik a jobb oldalba hátra a derék tájékára is,máskor alul nehéz a has alja.Megvolt a menstruáciom is de az is elmúlt.van,hogy úgy érzem a hasam mintha égne belul vagy a belek fájnának.Este ha pihenek nem mozgok fekszem elmúlik ellazul.Lehet a problémák mogott neurologiaia probléma is?Mert ha gyulladás akkor miert van az ,hogy este pihenve elmúlik?Régebben már volt hasonló,hogy fájt de nem égett és akkor voltam urolognál,minden jó volt,nögyogyásznál 2 hónapja voltam,rendben talált mindent.Aztán akkor a panaszok teljesen megszüntek.Azt is megfigyeltem nem függ fájdalom jelentkezése attól hogyan étkezem mert pl. a karácsonyi evéseknél no nem ettem túl magam csak több helyen voltunk többfélével kináltak,mégsem fájt,s van hogy alig eszem mégis elöjön.A napokban olvastam el a Linexröl a betegtájékoztatót és megdöbbentem.Az van ráírva ,hogy AIDS és cukorbetegek fokozott figyelemt szenteljenek neki ha használják.Miért nem jó a cukorbetegeknek vagy hogy kell azt értelmezni?Azért mert laktózt tartalmaz meg erjesztö baktériumokat vagy mi az ok?Okozhatja ez is hogy nem jobb a dolog?Kérem a tanácsát.A Doxibent már szedtem régebben is,akkor okozott gyomorégést esetleg kiisebb székelési ingert de se székrekedést se hasmenést nem.akkor is csak 5 napig szedtem de akkor még nem szedtem más gyogyszert. Cukorra ,vérnyomásra./Carvedigamma,Calvus/Kihez forduljak milyen vizsgálatot kéne végezni,vagy várjak esetleg hagyajm ki a Linexet?Ugyis már befejeztem az antibiotikumot.köszönöm a választ.

        Dr. Plósz János válasza a emésztési panasz témában

        A tetraciklin-készítmények gyakran okoznak hasi panaszokat mellékhatásként (gyomorfájdalmat, hányingert, hányást). Emelett a bélflóra károsításával az Önéhez hasonló panaszok is jelentkezhetnek. A Nutrolin és Linex készítményeket nem ismerem, így nyilatkozni sem tudok róluk. Javaslom, tartson könnyű vegyes diétát, fogyasszon pre- és probiotikumot (pl. Progastro 825 vagy Protexin), mozogjon rendszeresen, intenzíven, szükség esetén használjon enyhe hashajtókat.Ha panasza néhány héteb belül nem szünik, további kivizsgálás válik szükségessé.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2011. január 12., 12:24; Megválaszolva: 2011. január 13., 14:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: