• Gyomorproblémák

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktorno! Nekem mindig ego gyomorszaji problemam van es e mellett szinte mindennapos a puffadas is, egy eve megtalaltak a szekletembe egy gomba fajtat ment mindig a hasam es fogytam kaptam ra gyogyszert es elmult, ezzel parhuzamban mindig mikor bufogtem rossz lehellet jott fel...Azota is kuszkodok a puffadassa, es az egessel mit javasol? Milyen vizsgalatra menjek el vagy egy egesz gyomor vizsgalat jo lenne? Varom valaszat elore is koszonom Szilagyi Bettina

        Dr. Plósz János válasza a emésztési panasz témában

        A puffadás emésztési zavar vagy levegőnyelés következménye. A levegőnyelés tudatos kerülésével és pre- illetve probiotikumok (Protexin, Progastro825)kúraszerű használartával javulhat a panasz. Az égő gyomorszáj-tájéki fájdalom reflux-betegség jele lehet, emiatt tartós savcsökkentő kezelést javasolnék, valamint életmódilag a gyakori, rendszeres, nyugodt kis étkezéseket, a szénsavas italok kerülését, ágyban a fejvég megemelését.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2011. január 11., 18:43; Megválaszolva: 2011. január 12., 18:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: