• Mire utalhat a magas GPT érték?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Fiam feje sokszor fáj (heti 3), keveset, nyugtalanul tud aludni, éjjel felébred. Végre elkezdte, hogy kivizsgáltatja magát. Vérképe GPT115, GOT61, összkol: 7,1, vizelet pH 6. Légtartó orrmelléküregek, szemfenék vizsg. neg., nyaki gerinc eltérés nincs. Soha nem ivott, gyógyszereket, vitaminokat nem szedett.

        Dr. Plósz János válasza a májenzim témában

        A GOT-nál lényegesen magasabb GPT érték enyhe májkárosodást jelez, ez lehet zsírmáj jele, mely a 7.1-es koleszerinszint mellett nem lenne meglepő. Javaslom, tartson cholesterin- és zsírszegény diétát, mozogjon rendszeresen, intenzíven, valamint végeztessen hasi ultrahang és vírusszerológiai vizsgálatokat.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2011. január 05., 13:02; Megválaszolva: 2011. január 07., 16:43

        Tudjon meg többet: májenzim
      • Kérdések és válaszok a témakörben: