• Émelygés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Címzett! étkezés után rosszul vagyok, 2 órával később reggel szédülök hányingerem volt. Vérkép tőkéletes! Ultrahang epe tökéletes! Jobb bordaiv alatt voltt előszőr heves fájdalom, illetve tavasszal a jobb láb talpon kisujj és melette levő uj között duzanat volt! Hányingerem volt, ventert kaptam szedni, a hányinger megszünt de megemelte a savszintemet s fejfájás jött elsőnek tőle illetve most folyamatosan émelygés jelntkezik tőle, 2x1 adagban szedem.. Mi lehet a bajom? rosszul léteim előtt nyálzok szabályosan. Tán 3d ultrahang segítene?

        Dr. Plósz János válasza a hányinger témában

        A hányingert és émelygést okozhatja a soksavas állapot miatt kialakult gyomorhurt, esetleg fekély is. Ha riasztó tünete nincs (fogyás, éjszakai nyugalmat megzavaró panast, hányás, vérzés), akkor megpróbálható savcsökkentő és motilitást elősegítő gyógyszeres kezelés. Ha emelett panaszai nem szűnnek illetve riasztó tünete van, további kivizsgálás szükséges.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2011. január 02., 15:52; Megválaszolva: 2011. január 04., 23:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: