• Visszatérő bordafájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        3 éve vissza-visszatérő jobb oldali, borda alatti/közi fájdalmam van. Többször vizsgáltak ultrahanggal, illetve egy apró polipot találtak az epehólyagomba, amit meg is műtöttek, eltávolítottak. Sajnos a szúró jellegű fájdalom továbbra is megmaradt, ami nem tudom, mitől lehet. Küldtek már urológiára is, hátha vese eredetű fájdalomról van szó, de ott sem találtak semmi olyan jelet, ami kiválthatja ezt a panaszt. A gasztroenteorológián, ahova többször visszamentem ezzel a problémával (végül is mivel nem találtak rá magyarázatot) azt mondták lehet, hogy a vastagbél azon szakasza olyan élesen megtörik, hogy ez válthatja ki. Kételyeim viszont továbbra is maradtak. Lehet, hogy nem csak bél eredetű, hanem az epekő esetleg fizikális dolog?

        WEBBeteg szakértő válasza a emésztőszerv, borda, fájdalom témában

        A műtét során az epehólyagot eltávolították, az epeúti kövesség meg nagyon ritka, és egyéb tünetekkel is jár. Véleményem szerint inkább funkcionális zavarról lesz szó. Ekkor kimutatható szervi eltérés nincs, de a helytelen és rendszertelen táplálkozás, stressz megváltoztatja a gyomor-bél rendszer működését. A javaslatom egy étkezési napló vezetése, napi 5 étkezés, az egyszerű szénhidrát és péksütemények kerülése, elégséges folyadékfogyasztás (szénsavmentes ásványvíz). Alkalmazzon probiotikus kúrát, és mozogjon minden nap legalább fél órát (séta).


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2010. december 28., 15:43; Megválaszolva: 2010. december 30., 08:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: